Waarom ook jij bierviltjes moet kopen / inzetten?

Bierviltjes zijn veel meer dan een stukje karton

Bierviltjes, ook wel bekend als biercoasters, viltjes, bierkaartjes of onderzetters zijn een essentieel onderdeel geworden van de horeca, brouwerijen en thuisbars. Ze dienen niet alleen als praktisch hulpmiddel om condensatie van glazen en morsen op te vangen, maar ze bieden ook een kans om je merk of boodschap te promoten. op deze pagina gaan lees je precies waarom het kopen van bierviltjes een slimme zet is voor jouw bedrijf of persoonlijk gebruik.

Het belang van bierviltjes bij branding, communicatie en marketing

Er zijn talloze manieren om je merk onder de aandacht te brengen, maar bierviltjes bieden een unieke en effectieve marketingmogelijkheid. Door je logo, slogan of zelfs een speciale aanbieding op bierviltjes te plaatsen, kun je direct communiceren met je doelgroep. Elk glas dat op het bierviltje wordt geplaatst, fungeert als een mini-billboard en verhoogt de zichtbaarheid van je merk. Naast het promoten van jouw merk kunnen bierviltjes ook erg slim ingezet worden door een horecazaak zelf. Denk aan het werven van nieuw personeel, de eventkalender of menukaart bekijken door een QAR-code te scannen of leuke weetjes over jouw bedrijf. Bierviltjes zijn het communicatiemiddel in de horeca!

Bierviltjes creëren naamsbekendheid

Met bierviltjes kun je jouw merknaam verspreiden tijdens evenementen, feestjes of in horecagelegenheden. Stel je voor dat jouw bedrijfslogo op elk tafeltje in een populaire bar aanwezig is. Dit creëert niet alleen naamsbekendheid, maar ook een vertrouwde associatie met jouw merk. Een eigen viltje voor jouw horecazaak straalt ook proffesionaliteit uit en roept vertrouwen op. Het ziet er verzorgd uit en draagt bij aan de sfeer in jouw zaak!

Bierviltjes als reclamemateriaal

Daarnaast kunnen bierviltjes dienen als een effectieve vorm van reclame. Door interessante informatie, aanbiedingen of zelfs een QR-code op de bierviltjes te plaatsen, kun je de aandacht van potentiële klanten trekken en hen stimuleren om vervolgstappen te ondernemen, zoals het bezoeken van jouw website of het delen van jouw actie op sociale media.

Bescherming en hygiëne

Bierviltjes hebben niet alleen promotionele en communicatieve voordelen, maar ze bieden ook praktische voordelen in termen van bescherming en hygiëne.

Condensatie absorptie

Eén van de belangrijkste functies van bierviltjes is het absorberen van condensatie die ontstaat bij koude dranken. Dit helpt om tafelbladen droog en vlekkeloos te houden, waardoor gasten zich comfortabeler voelen en vermindert de noodzaak om constant tafels af te vegen.  

Bescherming tegen krassen

Bierviltjes fungeren ook als een beschermende laag voor delicate tafeloppervlakken. Ze voorkomen krassen en beschadigingen veroorzaakt door het verschuiven van glazen of andere harde voorwerpen. Door bierviltjes te gebruiken, kun je de levensduur van je meubilair verlengen en eventuele extra kosten voor reparaties besparen.

Personalisatie en creativiteit

Naast de functionele aspecten van bierviltjes, bieden ze ook de mogelijkheid om je creativiteit te tonen en een persoonlijk tintje toe te voegen aan jouw evenementen of horecagelegenheid. TopViltjes zorgt ervoor dat er een opvallend en doeltreffend bierviltje wordt gemaakt naar jouw wens. Ons team van ontwerpers neemt het volledig uit handen, zodat we van jou alleen een idee verwachten waar we graag in meedenken!

Aangepaste ontwerpen

Bierviltjes kunnen worden bedrukt met aangepaste ontwerpen en kleuren die passen bij jouw merkidentiteit/huisstijl. Of het nu gaat om een logo, afbeelding, tekst of specifieke kleuren, bierviltjes kunnen volledig worden aangepast aan jouw wensen. Hierdoor kun je een extra laag van authenticiteit en herkenning creëren.

Thematische evenementen

Bij het organiseren van themafeesten, events of speciale gelegenheden, voegen aangepaste bierviltjes een leuke en unieke twist toe. Door ze aan te passen aan het thema van jouw evenement, kun je een memorabele ervaring creëren voor jouw gasten. Daarnaast bieden wij ook een breed assortiment voorbedrukte bierviltjes aan. Deze viltjes voor bijvoorbeeld verjaardagen of een slagingsfeest worden binnen 24-uur geleverd!

Nu begrijp je waarom ook jij een eigen bierviltje moet laten maken!

Bierviltjes kopen is een slimme manier van de juiste investering voor zowel bedrijven als individuen. De kosten zijn relatief laag (paar cent per viltje) en de waarde relatief hoog! Ze bieden niet alleen promotionele voordelen, maar ook praktische en creatieve aspecten. Met bierviltjes kan je jouw merk verspreiden, beschermen tegen condensatie en krassen, en een persoonlijke touch toevoegen aan jouw evenementen. Het is een veelzijdige en betaalbare manier om je boodschap over te brengen op een breed publiek.

FAQ's

1. Hoeveel bierviltjes moet ik bestellen?
De hoeveelheid bierviltjes die je moet bestellen hangt af van jouw specifieke behoeften. Het is raadzaam om een schatting te maken van het aantal gasten of tafels waar je ze voor nodig hebt, en hier rekening mee te houden bij het bestellen. Daarnaast gaan bierviltjes natuurlijk niet over datum. Als je ze droog in uit de zon houdt, kan je er jaren plezier van hebben. De staffelprijzen zijn interessant om naar te kijken. In verband met de instelkosten van machines en het maken van de drukplaten, zijn kleine aantallen relatief een stuk duurder dan grotere aantallen. 

2. Wat zijn de meest populaire maten bierviltjes?
De meest populaire maten bierviltjes zijn rond 103 milimeter en vierkant 93x93 mm. Dit noemen wij ook wel onze standaard bierviltjes. Deze maten passen op de meeste glazen en zijn geschikt voor verschillende dranken. Wij produceren deze formaten in combinatiedruk waardoor jouw bierviltjes nog goedkoper worden!

3. Kan ik bierviltjes hergebruiken?
Bierviltjes zijn over het algemeen bedoeld voor eenmalig, dan wel, enkele keren gebruik. Ze kunnen worden gerecycled na gebruik, wat beter is voor het milieu. Zelfs de inkt die in de viltjes zit voor jouw opdruk, is volledig natuurlijk afbreekbaar. Hier zitten geen gifstoffen in of andere stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Houd er wel rekening mee dat hergebruik van bierviltjes kan leiden tot verminderde hygiëne en effectiviteit. Als bierviltjes nat zijn geworden, dan zullen ze sneller gaan pulveren.